donderdag 28 februari 2013

Zucht...!

pffft, wat een dag zeg!
Mijn vader heeft een aantal onderzoeken laten plegen i.v.m. zijn hart. Zijn vader is overleden aan een hart afwijking en zijn broer heeft pas geleden een hartinfarct gekregen, is er wel weer bovenop gekomen hoor.
Maar er was geen rust meer in mijn vaders hoofd, en hij besloot naar de Cardioloog te gaan. werd in Ziekenhuis 1, simpelweg weggestuurd maar na een second opinion is hij toch in het Maasstad Ziekenhuis terecht gekomen.

Dat was 2 weken geleden, en afgelopen maandag krijgen wij al een berichtje, mijn vader zou woensdag een hartkatheterisatie krijgen, en mogelijk zouden er 2 stands geplaatst worden. Ik vond het toch best wel eng.....dat gewroet bij dat hart, ik heb het er niet zo op.
Samen met mijn zus en mijn moeder zijn we met hem meegegaan voor wat morele steun. Toen hij eenmaal mee moest gaan met de arts, zijn wij dames even wat gaan drinken. Na anderhalf uur, kregen wij een telefoontje, het was allemaal goed gegaan en er hoefde geen stands geplaatst te worden...pfffttttt!

Opgelucht waren we allemaal......maar goed wij mochten pas na 14:00 bij hem komen, dus hebben van een nood een deugd gemaakt en zijn lekker ouderwets met z'n drietjes gaan shoppen en hebben de Credit Card van mijn vader doen smelten. S'middags kwamen wij dus met tassen vol met kleding en schoenen aan het bed van mijn vader, en hebben even laten zien wat wij gescoord hadden. Gelukkig vond hij het allemaal mooi, en na een klein uurtje zag je hem moe worden, en zijn wij met zijn drieën weer naar huis gegaan, mijn vader moest een nachtje ter observatie blijven en wordt op dit moment door mijn zusje thuis gebracht.
Al met al een heftige dag, maar toch ook een grote opluchting voor ons maar ook voor mijn vader.

Deze is voor jou PAPA.


Ik wens een ieder van jullie een hele fijne dag toe.

dinsdag 26 februari 2013

Pie de Poule...

Goedemorgen allemaal,

Zo het weekend is weer achter de rug, en we zijn weer aan het werk.
Wij hebben een rustig weekendje achter de rug, Yoni was nog steeds ziek, 
is nu inmiddels weer aardig opgeknapt, want er komen weer praatjes....! 
Meestal gaat het dan wel goed.

Ik ben eerst samen met manlief met stofdoek en stofzuiger, dweil enz. enz. 
door het huis heen gegaan, anders kan ik natuurlijk niet verantwoorden dat ik lekker 
achter mijn naaimachine kruip. 2 blogjes geleden liet ik jullie een patroon zien van 
Pie de Poule, geen idee of ik het goed schrijf, maar ok!

Ik ben ermee aan de slag gegaan, zaterdag avond alles gesneden en zondag na de poetsbeurt, 
achter de naaimachine gegaan. Je zou denken wat een eentonig werk, want het zijn maar 2 kleuren, maar dat valt reuze mee. Ik vind het een leuk patroon, en het grappige is, 
dat ik nu overal dat patroontje tegenkom!


Setje A en C van Marti Michell kwamen dus heel goed van pas.

Verder ben ik begonnen met de quilt van Trijntje, weer een quilt om heel erg vrolijk van te worden. Vrijdag wordt hij opgehaald en zal de bies eromheen gaan,, want Trijntje haar quilt mag hangen op een tentoonstelling (ben even vergeten welke, maar dat horen jullie nog wel). Ik laat de quilt dus nog niet in z'n geheel zien, maar een sneak preview...!


Gistermorgen, werd ik al vroeg opgehaald door mijn man, want mijn auto was naar de beletteraar, Logoprof in Stellendam. Mijn auto is dus nu officieel een ALERS auto.
Ik was er heel erg blij mee, en vond het erg goed gelukt.



 Mij zien ze dus niet over het hoofd!!!!.....

Fijne dag allemaal
Groetjes van mij, Janine

vrijdag 22 februari 2013

Jammer maar helaas

Tja, en dan is het haast zover, tasjes ingepakt, spullen klaar gelegd, je kent het wel.
Je neemt toch altijd een heleboel mee als je met de caravan weggaat.

MAAR JA;

Gisteren avond begon het al een beetje, mama ik heb zo'n buikpijn, en mama ik moet zo hoesten, en mama ik heb pijn in mijn keel.....jullie raden wel hoe onze nacht verlopen is! 
En dus geen caravan, geen weekendje weg, spulletjes weer op z'n plaats en we proberen het gewoon volgend weekend weer.

Het heerst heel erg, volgens mij is driekwart van Nederland ziek...maar ja, wat wil je met dit weer.

Wij zetten gewoon vanavond de openhaard aan, en dat is ook genieten.

Fijn weekend allemaal.

donderdag 21 februari 2013

Inpakken en wegwezen....en een nieuw idee!

Het is weer bijna weekend, kinderen krijgen morgen vakantie, en wat is er dan leuker om even met de caravan eropuit te gaan. Wij gaan lekker genieten van de Veluwse boslucht. Wij gaan eigenlijk altijd wel naar dezelfde camping als we richting de Hoge Veluwe gaan; namelijk Camping Beek en Hei in Otterlo.



De kinderen hebben hun tas al ingepakt, er gaat weer van alles mee? 
Teveel ....maar beter te veel dan te weinig.
De wandelschoenen gaan mee, dikke truien en dikke jassen gaan mee....genieten dus!

Ik neem als handwerkje mee naar de camping....niet mijn POP, want dat vind ik iets te groot voor in de caravan, maar ik heb een heel gaaf ander idee. 


Ik ga hier een quilt van maken in de kleuren oud grijs en crème. een echte mannen-quilt. Ik heb de mallen van Marti Michell setje A en C, en die heb ik nodig om deze stukken te snijden.Dus in de caravan ga ik lekker voorbereiden en als ik thuiskom dan kan ik beginnen. Ik ga het patchen met de machine doen, dat is weer lang geleden dat ik achter mijn machientje gezeten heb, dus die zal me best toejuichen.

Ik wens een ieder van jullie een heerlijk weekend toe, geniet ervan.

Groetjes van mij, Janine

dinsdag 19 februari 2013

Nieuw...!

Goedemorgen Quilters,

Afgelopen week heb ik me bezig gehouden met vooral mijn POP (Pockets of Posies).
Maar ook ben ik bezig geweest met de top van Yolanda, die zit op dit moment nog in mijn machine en gaat er morgen uit. Ik heb een All-over patroon met allemaal hartjes er overheen gequilt, ziet er heel erg leuk uit.


Oh ja, wat ik ook heb gedaan, is mijn blog geupdate. Het ziet er iets frisser uit, en ik heb 2 extra tabbladen gemaakt, 1tje over het longarmquilten, en 1tje voor de prijslijst. Het was al een poosje geleden dat ik iets had veranderd op mijn blog, en heb dus even zitten etteren en vloeken,......maar het is gelukt!

Voor diegene die graag zijn of haar top gequilt wilt hebben kijk dan gerust eens even op een van deze pagina's, voor vragen kunt u altijd even een mail sturen naar MIJ.

Verder wens ik iedereen een hele fijne dag toe.

Groetjes van mij, Janine

maandag 18 februari 2013

Moeder- dochter momentje...

Al een poosje ben ik in het bezit van gaatjes-karton, ik wil graag iets leuks hiermee doen samen met mijn dochter (een moeder-dochter momentje) Het is simpel om te doen, geen geklungel met stof voor die meid maar gewoon een lekkere stevige ondergrond. Ergens in mijn boekenkast heb ik het boek van Eline's huis staan....hopelijk staan daar een aantal voorbeeldjes in. Dit is een plaatje wat ik van het internet heb geplukt....vond ik ook zo schattig.


Dus ik ga me voorbereiden, volgende week hebben de kinderen vakantie, en gaan wij met het gaatjes-karton aan de slag. Leuk lijstje erom heen! en klaar is Kees. 

Tja, en wat heb ik verder gedaan....Wij (Joost en ik) zijn afgelopen zaterdag naar de Zwaluwhoeve geweest.
Leek ons leuk om een keertje te doen. Lekker rustig, beetje chillen
maar niets was minder waar.
Wat een drukte zeg, het was letterlijk een volgepropt blik sardientjes.....! 
Wij waren om 12:00 uur binnen en om 15:00 stonden wij weer buiten. Wij zijn toen naar mijn oom en tante gegaan die in Zeewolde wonen, en daar was het super gezellig. Na de borrel zijn we saampjes een hapje wezen eten in Harderwijk en daarna weer heerlijk richting onze caravan gegaan, die wij op de camping in Ermelo hadden gezet. 

Zondag morgen lekker uitgeslapen, ontbijtje en zijn we weer richting de kindjes gegaan.
Druk druk druk maar wel gezellig, op het sardientjes gevoel na dan hahahaha..............!

Groetjes van mij, Janine

donderdag 14 februari 2013

Nog 2 te gaan!!

Ik ben vandaag onverwachts aan het genieten van een vrije dag.
Oorspronkelijk had ik mijn dag anders ingepland, maar ja soms kun je niet anders.

Ik zou namelijk de was gaan doen, tja en daarna in de droger doen en dan strijken....
en er lag een hele berg was. Vol overgave ben ik dus begonnen, toen de kinderen de deur uit waren om naar school te gaan. De eerste was had ik gedaan, die kon dus in de droger..................Tja helaas, het deurtje ging niet meer dicht, er was iets van de sluiting afgebroken.... heel vervelend! dat meen ik...??((/-:":":"<>:"

EN wat kun je dan beter gaan doen dan je nuttig maken met naald en draad.
Ik ben dus in mijn stoel onder mijn favoriete quilt gedoken, en verder gegaan aan mijn POP mandjes. Van de week had ik de laatste 4 mandjes voor bewerkt, waarvan ik er dus vandaag al weer 2 heb geappliqueerd......!

 
 
En dit zijn de mandjes van vandaag.
 
 
Nu ga ik aan mijn laaste 2 mandjes beginnen en dan kan ik er weer een rand aan zetten!
Ik vind het heel erg leuk om te doen, en verheug mij nu al op de volgende rand.
 
Verder wens ik iedereen een hele fijne Valentijsdag toe, geniet van elkaar.
 
Groetjes van mij, Janine

maandag 11 februari 2013


Afgelopen zaterdag rond de middag, kwam Yoni met een tekenopdracht voor Levi en mij, papa lag ziek op de bank dus die deed niet mee.
Mijn dochter houd erg van tekenen en knutselen, ze is heel erg creatief, en ze heeft veel gevoel voor kleur en vormgeving....ik zeg! Quilter in de dop!
Ze heeft ons aan het werk gezet, en jeetje wat was dit leuk om te doen.









Noem het een soort graffiti, maar vrolijk werd ik er wel van, maar voor we het wisten was het 21:30 uur. Oeps! Toen maar even wat gedronken en een chippie erbij, en toen lekker slapen, want de volgende ochtend zouden Levi en ik les 2 krijgen van Yoni.



Dit zag er heel ingewikkeld uit, en moeders wil dan toch weten hoe dit werkt. Nou mama, dit werkt zo en zo en zo en zo......snap je het??,!,!!!.??!!!.?!!.


Stiekem was ze heel erg trots op zichzelf en vond het leuk om ons aan het werk te zetten.






Tja, Yoni heeft niet haar eigen naam gemaakt, maar ze is tegenwoordig helemaal idolaat van Zayn 1 van de bandleden van One Direction...
Wij hebben het heel erg leuk gehad.

Groetjes van mij, Janine

Van oud naar nieuw (antiek)....

Afgelopen week ben ik begonnen met het opknappen van een heel oud tafeltje.
Het tafeltje is geweest van de ouders van Willy, oorspronkelijk helemaal rond.....maar !!!!
Hij moest door de helft, want het tafeltje stond waarschijnlijk leuker tegen de muur?
Ik begrijp dat,...ik vind hem half ook heel leuk. Willy haar vader was van de snelle, en binnen mum van tijd was het tafeltje door de midden.
maar goed....
 
Jullie hebben het tafeltje misschien wel eens gezien bij ons in de winkel.
 
 
Ik ben aan de slag gegaan, met goedkeuring van Willy uiteraard
 om het tafeltje een beetje te updaten.
 
 
Beetje verf van het merk Little Green, gekregen op de beurs in Gent.
laten drogen en op diverse plaatsen flink doorgeschuurd.
Daarna een donkere laklaag erover heen en klaar is Kees.



Ik moet zeggen ik ben er best blij mee.
Het is een aparte kleur, maar het heeft ook wel weer wat.
 
Ik heb altijd al iets hiermee willen doen, het opknappen van meubeltjes,
maar ben bang dat ook dit weer een verslaving zal gaan worden.
 
Dus we gaan opzoek naar leuke kleine meubeltjes voor weinig uiteraard,
en dan opknappen.
 
Groetjes van mij, Janine
 

Zin in de lente....!

Goedemorgen allemaal,

Het is even geleden, maar ik heb een excuus. Zoontje griep, werd opgevolgd door dochter lief, en nu op dit moment heeft manlief al 4 dagen griep, met koude koorts....echt eng!

Tja, en moeders.....die kan niet ziek worden!

Ik ga dus lekker door met de dingen die ik leuk vind om te doen.
Lekker onder mijn quiltje, in een lekkere stoel, mandjes appliqueren. Ik moet nog 4 mandjes en dan kan de rand eraan gezet gaan worden.



Als ik bezig ben met deze quilt verlang ik steeds meer naar het mooie weer.
Lekker op mijn balkonnetje of in de tuin zitten, voetjes omhoog....enz. Enz.

Afgelopen week ben ik bezig geweest met de quilt van Tineke, de top was al mooi, maar nu hij gequilt is....ben ik verliefd!
Zo vrolijk, en zo mooi, Nog meer lente gevoel!





Tineke was er ontzettend blij mee, ik heb een heel lief mailtje gekregen van haar, daar in staat dat ze de liefde voelt die ik in een quilt stop als ik er mee bezig ben....is dat niet lief?

Lieve Quilters, ik ga mijn mannetje even toestoppen, en dan aan het werk.
Fijne dag allemaal.

Groetjes van mij, Janine

Quilt A-Long "Birds around the World"

Ik ga jullie wat vertellen over mijn nieuwe project “Birds around the world” Weet je nog, een paar jaar geleden; de hype om quilts te mak...