woensdag 14 november 2012

Wat een weekendje zeg.

Jeetje, waar zal ik beginnen.....?

Bij het begin dan maar.
Vorige week woensdag heeft Willy mij geholpen om een 
geschulpte rand uit te tekenen voor mijn mandjes quilt, 
ik wist een beetje hoe of wat, maar waar ik moest beginnen 
was me even een raadsel. Willy was hierin mijn reddende engel. 
Met een beetje knip en plakwerk kon ik op deze manier mijn 
rand op de juiste manier gaan knippen.


Ik heb hierna een schuine bies gemaakt en ben begonnen met het aannaaien van de binding, want die zou ik afgelopen weekend meenemen om af te maken.
Dat op zich is wel gelukt hoor, maar het vervelende was, dat ik vrijdagochtend om 07:00 bij Willy aan de telefoon hing om haar te vertellen dat ik echt niet mee kon met het quiltweekend. Ik was zo ziek als een hond en had de hele nacht niet geslapen. De laatste keer dat ik zo misselijk ben geweest was ik 3 maanden zwanger van Levi........! Maar goed Willy vertelde mij, kind ik regel het wel ga jij maar lekker naar bed toe ik kom alleen straks even jouw auto ophalen want daar kan ik meer in vervoeren.

Eenmaal 09:15 Janine was weer wakker, en dacht weet je wat, het gaat wel weer een beetje laat ik toch maar meegaan. Ik heb snel wat spullen in de tas gestopt en ben in de auto gestapt. Om ongeveer 11:00 zijn we aangekomen bij onze B&B Hertogs-Hoeve in Rijpwetering. Fantastische omgeving en heel erg gezellig. We hebben ons geïnstalleerd en kregen al snel een heerlijke lunch van Karen (de eigenaresse ).
Om 13:00 lag Janine op bed total loss ik heb heerlijk tot een uurtje of 17:00 geslapen en werd toen gewekt voor het eten.

Na het eten heb ik toch de binding omgezoomd van mijn mandjesquilt, 
nu alleen nog de ophang-sleuf voor aan de achterkant.Lekker op tijd gaan slapen, althans....kletsen met mijn vriendin 
Diana, en toen slapen.De volgende ochtend zijn wij op tijd 
vertrokken om naar Samsara (quiltwinkel in Lisse) te gaan.
Heel schattig, en prachtige mooie lapjes, patroontjes enz. enz..
Wij werden heel gastvrij binnengelaten en uitermate goed verzorgd 
door de Heer des huizes.

Lekker voldaan zijn wij rond de lunch weer terug gegaan naar onze B&B
En kregen wederom een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.
Wat nu zo fijn is aan dit hele verhaal is, dat wij al die tijd dat wij daar geweest zijn al onze spulletjes mochten laten liggen. (puinhoop.....).

Er werd vooral heel erg veel geborduurd door de dames, Ik had een aantal leuke pakketjes besteld bij Simone van Soed Idee van dit leuke schattige huisje. Ook had Simone er nog een paar hele leuke borduurpatroontjes bij gedaan voor de dames, dank je wel Simone namens de hele groep.

Ja en dan merk je dat zo'n weekend eigenlijk wel weer heel erg snel voorbij is. Ik ben lekker toen ik thuis kwam onder de douche gaan staan, en op tijd naar mijn mandje gegaan. Moe maar zeer voldaan, ik was toch blij dat ik er bij kon zijn.

Dus ja, dit was mijn weekend.

Groetjes van mij, Janine

2 opmerkingen:

Berna zei

Wat een geluk dat je erbij kon zijn. Jammer dat het zo op en af gaat met je. Maar dit weekend pakken ze je niet meer af.

Butterfly zei

Hoi Janine,
Laat ik nou vanmorgen horen dat jullie bij Samsara geweest waren (jaja, daar kom ik óók hoor, waar niet trouwens) en ik hoorde dat jullie ook stofjes aangeschaft hadden. Wel weer wennen zeker, niet uit eigen voorraad te kunnen pikken! Hou toch een beetje je gemak mens, wil toch niet te veel!
Maar je merkt het, ik hou je in de gaten!.
Overigens ik mijn blok 14 mooier (hihihi) -geintje!-
Groetjes
Lia

Quilt A-Long "Birds around the World"

Ik ga jullie wat vertellen over mijn nieuwe project “Birds around the world” Weet je nog, een paar jaar geleden; de hype om quilts te mak...