zaterdag 22 december 2012

Een kerstende van mij voor jullie...


Goedemorgen allemaal,

Dat was lekker, uitslapen tot 10:00 uur. De kinderen waren uit logeren en Joost en ik zijn gisteravond saampjes wezen eten, en daarna even wat gaan drinken in het plaatselijke café. We waren op zich toch best wel vroeg thuis en hebben toen heerlijk gekeken naar The Voice Kids, geweldig wat een talentjes zijn er toch. Ik heb ervan genoten.

Wij hadden gisteren onze laatste werkdag voor dit jaar, en zijn geëindigd met een kerstborrel bij ons op de zaak. Ik heb deze week nog een top gequilt voor Anita, en ik vond het een hele leuke quilt om te quilten. Dit was de laatste van dit jaar, en in januari liggen er weer een paar op mij te wachten.



Het is een mooie quilt, en ook mooi van kleur, een beetje mijn kleurtjes.
Maar ik vind de achterkant van deze quilt toch ook wel even leuk om te laten zien, want Anita had gekozen voor een hele lichte achterkant. En ik heb gekozen om een meerkleurig garen te gebruiken in crème tinten, kijk maar even mee naar het resultaat.



Leuk hè?

Tja, en verder wil ik iedereen hele fijne kerstdagen en een kleurrijk maar toch ook stoffig nieuwjaar toewensen. Geniet van alle lieve en speciale mensen om je heen. En maak er een gezellige tijd van.

Groetjes van mij, Janine

zaterdag 15 december 2012

Onverwacht lekker vrij...

Goedemorgen allemaal,

Ik heb gisteren een heerlijke dag gehad, s' ochtends kreeg ik te horen dat ik lekker uit mocht slapen.....en dat heb ik ook gedaan!

Ik ben daarna mijn kamertje in gegaan en ben achter mijn naaimachine gedoken om toch weer het een en ander af te gaan maken. Wat voelt dat toch lekker.



De blokjes zitten aan elkaar, en er zit een randje omheen, nu nog quilten dan is ook dit projectje klaar.

Tussen de middag kwam Yoni thuis met 4 vriendinnen, dus die heb ik voorzien van voedsel en vocht, met Levi nog even snel wat spulletjes gehaald om een kerststukje te maken op school. Hij zei namelijk om 07:56
Oh ja mam, ik moet oase mee nemen voor een kerststukje........grrrrr!

Maar alles is op zijn pootjes terecht gekomen, en hij heeft een prachtig kerststukje voor zijn moeder gemaakt.

Het is natuurlijk bijna Kerstmis en ik vond nog twee blokken van de Scandinavian Christmas, waar ik niets meer mee gedaan had.
Ik ga straks even vulling halen op de zaak en dan kan ik ook deze twee af gaan maken.






Het zijn echt hele leuke blokken, zonde om er niets mee te doen.
Ik ben de laatste jaren aan zoveel dingen bezig geweest, wat ik eerlijk gezegd niet echt meer in mijn geheugen terug kon vinden. Maar goed jullie zien het, ik ben lekker dingen aan het afmaken, en dan heb ik weer lucht in het hoofd. Ook heb ik nog een heleboel kleine borduurtjes liggen, waar natuurlijk iets mee moet gaan gebeuren.

En soms ineens is het er......een idee?




Ik ben er blij mee, mijn man vroeg gisteren heel subtiel....joh schat waar laat je het allemaal, ik heb al zoveel voorbij zien komen de afgelopen dagen...
Hij heeft wel een beetje gelijk, maar ik kan moeilijk afscheid nemen van dingen die zelf gemaakt zijn.....en jullie?

Tijdens ons quiltweekend in Rijp Wetering, heb ik een start gemaakt met dit huisje, een patroon van Simone van Soed Idee. Ook die heb ik afgemaakt, ik had ook nog ooit hele schattige houten klosjes zelf geverfd en beplakt met mooie stofjes, die kon ik er nu ook leuk in verwerken.



Wat een productieve dag vinden jullie ook niet, en het geeft ook ruimte in het hoofd, maar ook in de kast....hahahha!

Ik ga nu even naar de zaak om de quilts van Agnes af te geven, en een stukje vulling te halen, dan weten jullie wel wat ik vanmiddag aan het doen ben.....quilten, quilten en nog eens quilten!!!

Fijn weekend allemaal,
Groetjes Janine

donderdag 13 december 2012

Nog anderhalve week.

Goedemorgen allemaal,

Brrrrr, wat is het koud vanmorgen zeg!
Toch heeft het wel weer wat, s'avonds openhaardje aan, waxinelichtjes en de kaarsjes aan.
Wij hebben besloten dit jaar geen kerstboom neer te zetten, omdat wij er lekker met de 
caravan tussen uit gaan. Wij versieren gewoon de caravan een beetje en zetten dan buiten wel een klein boompje neer. 

Ik ben bezig om de tops die nog gequilt moeten worden, volgens planning af te maken, En kan dan met een gerust hart op vakantie. In januari liggen er weer heel wat tops op mij te wachten. 
Afgelopen week heb ik de top van Ineke gequilt en die is zo geworden.....


Misschien zijn er een aantal van jullie die een tip 
hebben voor Ineke, Er zitten vlekken in van z'on 
blauwe wateroplosbare stift, ze heeft al geprobeerd 
om het weg te halen maar er komen toch weer 
vlekken terug. En het is zo jammer want ze gaat 
de quilt ook nog eens weggeven aan een vriendin.
Alle tips zijn welkom.





Nu op dit moment ben ik bezig met een prachtige 
top van Alize, zij is begonnen met een mooi 
borduurwerk in het midden, en heeft daar een 
prachtig patroon omheen gemaakt. 
De kleuren zijn ook heel erg mooi.
Na deze quilt heb ik er voor dit jaar nog 1 te doen, 
dat is een medaillon-quilt. Die laat ik jullie zien als ik er mee bezig ben.

Ik wil nog even melden dat de mensen die voor vrijdag 21 december nog een vaste afspraak maken om hun top te laten quilten krijgt ook nog 20% korting op het Quilten.
AFSPRAAK MAKEN

Afgelopen week ben ik voor mijzelf ook nog wel lekker bezig geweest hoor, ik heb namelijk weer een project wat al een poosje lag afgemaakt. Ik liet hem aan mijn dochter zien, en die zij gelijk tegen mij......oohhhhh mam wat zal die mooi passen he aan mijn muur in mijn kamer.......! ingepikt dus!



Dit quiltje heb ik gemaakt met vilt van Cinnamon Patch, en heb alles geborduurd met het wollen garen van Aurifill, het was zo leuk om te doen, ik zat er een beetje tegenaan te hikken, maar ben er nu toch blij mee.

Tja, en verder zijn wij hier op de zaak een beetje aan het afbouwen naar de vakantie toe. mensen willen op dit moment geen schilder meer over de vloer voor de kerstmis, want alles moet spik en span zijn.
Dus zijn onze mannen druk bezig om mijn nieuwe atelier te maken, en het wordt heel erg mooi.

Afgelopen dinsdag hebben wij nog de kinderen uit de klas van Yoni in groepjes van 8 op de zaak gehad. Ze mochten allemaal hun zelfgemaakte kerstboom (bij de Formido) bij ons in het bedrijf schilderen.
Dat was natuurlijk een groot feest....even een uitje....geen school! ze zijn zo lekker bezig geweest wij hadden hier een heel bos met 26 kerstbomen staan. Ze staan nu mooi te zijn bij Yoni op school.



Dit was het weer voor even, Ik wens iedereen een hele fijne dag toe.
Groetjes van mij, Janine


zondag 9 december 2012

Bezig met van alles en nog wat......

Wat een heerlijke ochtend he? vanmorgen lekker uitgeslapen, samen met manlief even de was allemaal weggewerkt. Daarna hebben wij in plaats van een ontbijt maar een brunch gedaan met z'n viertjes.

Ik heb in de afgelopen 2 weekjes een paar kleine werkjes afgemaakt, wat eigenlijk alweer te lang lag naar mijn zin, dat hebben jullie toch ook wel eens?......hoop ik!

Ik doe altijd voor mijn oma-tje, iets maken met de kerst. Zij vind het altijd leuk om een pakketje over de post te ontvangen met iets daarin wat ik zelf gemaakt heb, een soort traditie hebben we ervan gemaakt. Ze is nu 84 jaar en ik hoop dat ik nog heel wat cadeautjes voor haar mag maken.


Ik heb dit patroontje via de webshop van Simone besteld. ik vind het heerlijk om af en toe kleine werkjes te maken, zo heb ik ook een aantal waxinelichtjes versierd met een geborduurd bandje, ook allemaal van Simone.

Het heeft niet veel om het lijf, maar sávonds op de bank, tv aan of de radio....kopje thee erbij!
dan vermaak ik me prima.

Vorige week zaterdag ben ik samen met mijn vriendin Diana naar Naaldwijk geweest om gezellig te snuffelen bij Ingrid en Wendy Ik heb daar hele mooie lapjes gescoort, en hele schattige mini-borduur ringetjes, ze hadden een voorbeeldje liggen daar en ik heb op aanraden van Ingrid op een hele leuke site gekeken www.casamiainitalia.com en daar stond een schattig engeltje tussen die ik nu zelf geborduurd heb. Deze site gaat pas in januari de lucht in.


misschien hebben jullie hier iets aan.

Ik had nog een fotolijstje liggen, en op zich lag die al een poosje in de kast omdat ik het eigenlijk niet z'on mooi lijstje vond, dan ga je bedenken en broeden, wat kan ik nu eens doen met dit lelijke lijstje.
Ik heb er iets mee gedaan en ik ben er tevreden mee.

Kantje en een bandje, geborduurde bloemmetjes erop en een stenen hart met naaispulletjes erop!
Recyclen zegt mijn dochter dan van allemaal oude spulletjes weer iets nieuws maken, en eigenlijk heeft ze gelijk. Ik ben lekker bezig geweest en het heeft uiteindelijk toch iets leuks opgeleverd.

en tot slot laat ik jullie zien waar ik op dit moment mee bezig ben, ik moet nog 1 blokje maken en dan ga ik het in elkaar zetten. Het is een heel leuk patroontje om te maken, en zoals velen van jullie weten vind ik het heerlijk om kleine quiltjes te maken. ik heb dit patroontje gekocht bij het Quiltwinkeltje in Lisse genaamd Samsara ik vond het gelijk al een leuk patroon. Ik ben begin van de week begonnen en heb nu inmiddels al 8 blokjes.

Tja, en meer heb ik even niet te showen en tellen....Ik ga nu snel verder met het maken van mijn laatste blokje, want ik heb alweer een nieuw patroontje klaar liggen waar ik mee aan de slag wil gaan.

Ik wens iedereen een heel fijn weekend toe.
Groetjes van mij, Janine

Quilt A-Long "Birds around the World"

Ik ga jullie wat vertellen over mijn nieuwe project “Birds around the world” Weet je nog, een paar jaar geleden; de hype om quilts te mak...