maandag 25 juni 2012

Give Away.... en 1 juli koopzondag

Goedemorgen iedereen,

Ik ben toch blij dat het zonnetje weer schijnt, want al dat natte gedoe ben ik wel een beetje zat.
Nog een paar weekjes dan vertrekken wij (als alles goed gaat) met het gezin naar het huis van mijn ouders in Spanje, wij gaan dit jaar niet naar Kroatie!!...op zich wel jammer, maar ik vind het ook wel leuk om een eigen zwembad in de tuin te hebben en eigenlijk alles erop en eraan, alles is aanwezig.

Maar goed, wat ik heel graag met jullie wil gaan delen is het volgende,
Mijn hoofd zit op het moment te vol om echt heel veel na te denken, en dacht....
ik geef al mijn trouwe lezers de kans om iets moois te winnen.
Ik heb namelijk een quilt gemaakt, een BOM, en een patroon (nl), zelf ontworpen en zelf uitgewerkt. niemand in de quiltwereld kan dit patroon al hebben. En nu is mijn idee, jullie te vragen
om een naam te verzinnen.




Geef dit door, d.m.v. een reactie te plaatsen op mijn blog en misschien win je dan wel dit uitgebreide patroon van deze quilt (nu nog zonder naam). Zaterdag 30 juni zal ik de winnaar en natuurlijk de naam van de quilt bekend gaan maken. Zondag 1 juli tijdens onze HALF-WAY CAMELOT DAG
zal de quilt voor het eerst zijn plekje in de winkel krijgen en kan iedereen hem in het echt gaan bewonderen.

LET OP: ZONDAG 1 JULI A.S. IS ER OOK KOOPZONDAG MET HELE LEUKE EN AANTREKKELIJKER KORTINGEN. IDEAAL VOOR MENSEN DIE VAN VER MOETEN KOMEN, GEEN STRESS EN GEEN FILE!!!!!!

Wat heb ik nog meer gedaan, ik ben nog met een eigen ontwerp bezig, hij is nog lang niet klaar want er moeten nog 2 of 3 randen omheen komen, maar dat moet groeien bij mij, is deze quilt. Als het allemaal gaat lukken zoals ik het wil, komt hij in mei in Veldhoven tijdens de OEQC te hangen.
Er is ontzettend veel appliqatie werk, dus voorlopig ben ik nog wel zoet hoor, en hoef ik me niet te vervelen, (doe ik ook niet hoor). ...................Ja en ik heb jullie verteld dat ik bezig ben met het pakket van Old Savannah, om daar een mooie quilt mee te maken, ook hier ben ik tussen de middagdutjes en inkakmomentjes mee bezig, De pakketten vliegen de deur uit zonder dat iemand de quilt al heeft gezien, zo grappig, Willy houd mij helemaal op de hoogte. maar hier laat ik alvast even een voorproefje zien. voor diegene die ook niet kunnen wachten, er zijn nog maar 7 pakketten.
Het gehele stofpakket incl. NL talig Patroon is € 99.95.

Ook de achtergrond stof, en de stof voor de biezen en border zit in het pakket, u kunt alvast reserveren.

Nou heb ik jullie genoeg verteld,......?
oh nee, natuurlijk niet, gisteren waren wij uitgenodigd door onze lieve overburen, om mee te gaan eten bij onze plaatselijke Chinese Restaurant Lotus, hun zoon (beste vriend van mijn man) en zijn vrouw waren daar ook met babytje NINA, je zou er zo weer aan beginnen.....of toch niet!
maar is ze niet schattig? en zoooooo klein!


Nu ga ik er wel mee ophouden, en even een kopje thee voor mezelf zetten, ik wens iedereen een hele fijne dag toe.

En hoop jullie zondag te zien bij Atelier Quiltgebeuren.
Groetjes van mij, Janine

vrijdag 22 juni 2012

Hallo Allemaal,

Even uitbuiken,ik ben net met mijn dochter samen naar het nieuwe
Sushirestaurant in Brielle geweest.
Het was erg lekker, maar ook heel erg gezellig. De mannen zijn op de camping om de caravan weer op te halen na ons voorseizoen. En die zijn daar lekker naar het cafe geweest. heerlijk mannen dingen doen. 

Ik wil even doorgeven dat ik weer een paar aanpassingen heb gedaan aan de WEBSITE. Wij hebben besloten om ook les te gaan geven op locatie, hoe makkelijk is dat: geen file, niet haasten......
Dus heeft u een clubje, een Bee, of gewoon een gezellige groep dames bij elkaar, en u wilt een leuke, gezellige leerzame dag organiseren neem dan contact op met ONS voor een vrijblijvende offerte. De prijzen staan op de website.

Ook hebben wij besloten om een Midnight Quilting op de site te zetten, u kunt zich daar al voor opgeven, het is altijd een groot succes, en supergezellig. Aan het einde van deze avond gaat u met een kant en klaar eindresultaat naar huis. Voor meer informatie kunt u kijken op de WEBSITE

Ik wens iedereen een heel fijn weekend toe
Groetjes van mij, Janine

woensdag 20 juni 2012

Gewoon genieten...

Goedemiddag allemaal,

Na lekker te hebben uitgeslapen, gedoucht, gegeten, gedronken, ben ik op mijn nieuwe mountainbike gestapt. Ik heb hem afgelopen maandag van mijn lieve mannetje gekregen. Hij heeft zelf ook een nieuwe mountainbike en vond het een goed idee om samen met mij (langzaam opbouwen uiteraard) te gaan fietsen, iedere avond een stukje.........ik had mijn bedenkingen.
Maar, ik ben nu vanaf maandag al iedere dag aan het fietsen en ik vind het heerlijk. Je komt op hele mooie plekjes.






Vanmorgen 8,5 km gefietst, even langs de winkel geweest.

Kreeg daar nog van Ageeth en Lydia een heel lekker cadeautje.



En van de dames Meinie en Marja kreeg ik dit schattige boeketje, zo schattig.



Na mijn kopje thee ben ik weer op de fiets gestapt, om richting huis te gaan.
Ben toen nog een lekker rondje gaan lopen met Suus, ook dan kom ik hele mooie plekjes tegen, wat woon ik toch in een mooie omgeving.












Suus vind de zwanen een bron van vermaak, ik moet ook iedere keer zeggen dat ze niet in de buurt moet komen van die beesten, Maar het intrigeert haar.

Het is jammer dat jullie het niet kunnen ruiken, maar het gras is net gemaaid en het ruikt zoooooo lekker. Gewoon genieten.

Groetjes van mij, Janine

maandag 18 juni 2012

Sneak Preview.....


Goedemorgen,

Afgelopen weekend ben ik voorzichtig aan met man en kindjes lekker naar de camping geweest om te genieten van ons laatste weekendje daar, het seizoen is voorbij gevlogen zeg. Maar we hebben het heerlijk gehad, wel weinig zon. Maar de keren dat we zon hadden hebben wij het ervan genomen.
Je kunt ze wel de befaamde buikglijbanen,.....water en heel veel zeepsop, wat doet dat zeer!
maar hij was dus oorspronkelijk voor de kinderen......maar ja de grote kinderen vonden het ook wel leuk en hebben dus besloten de glijbaan te verlengen....leuk voor de kleintjes!!!.....jaja!



Ook het zwembadje is opgezet omdat het zo lekker is voor de kleintjes die nog niet alleen naar het zwembad mogen gaan, maar ja waar moeten ze nu gaan zitten want er zitten alleen maar vaders in het zwembadje, dus hoorde wij alleen maar PAPA ga ERUIT!!!!!.

Jullie kunnen wel zien dat er volop genoten is van de mooie weekendjes die we hebben gehad.

Ook heb ik nog wat leuk quiltnieuws.....en wat dan wel! Nouuuuuuu Ik vind het leuk om jullie al een Sneak Preview te geven van onze nieuwe BOM die wij lanceren op 1 juli tijdens de Halfway-Camelot dag op zondag 1 juli wij zijn dan namelijk geopend van 10:00 tot 16:00 uur.

Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt, en ben heel erg blij met het resultaat. De quilt bestaat uit 9 blokken in totaal, er is veel gepatched maar ook geappliqueerd met de machine, maar u kunt dat uiteraard ook met de hand doen. Er zit ook wat borduurwerk in maar dat is niet veel.
Ik heb van deze quilt een uitgebreid patroon gemaakt, en het is geheel nederlandstalig.
Het patrron is vanaf 1 juli los te koop, maar we gaan daarbij ook een starterspakket maken van stof, dit is niet voor de hele quilt, maar gewoon om u alvast op weg te helpen.



Deze quilt is qua afmeting 1.25 x 1.25 incl. de border en binding.

Nu ga ik lekker achter mijn naaimachine zitten om blokjes te maken voor de Old Savannah Quilt.
Met een kopje thee en een lekker muziekje aan, wie doet mij wat.....natuurlijk rustig aan!

Ik wens iedereen een hele fijne dag toe,
Groetjes van mij, Janine

donderdag 14 juni 2012

Hallo Allemaal,

Vandaag ben ik weer even in de winkel geweest, en tot mijn grote vreugd kwam ik al deze prachtige stoffen tegen. Wij hebben deze mooie stoffen besteld in Koln. Normaal gesproken kopen wij nooit een hele serie, maar ja......hier konden wij geen selectie keuze maken en hebben wij dus de gehele serie gekocht.

Wij hebben er mooie pakketten van gemaakt,
Je kunt het gebruiken om diverse mooie patronen te maken.
Het is een stofserie van Marcus Fabrics en heet OLD SAVANNAH, is het niet mooi?
Dit pakket bestaat uit 12 stroken van 0.23 x 0.55cm en kost € 27.50 per pakket. excl. verzenden.
U kunt ook kiezen om 0.23 x 1.10 cm stroken te nemen, het pakket kost dan € 52.50 excl. verzenden.


Dit pakket is nu verkrijgbaar in de WEBSHOP

Zelf ben ik nu met een quilt bezig van deze stoffen, waar uiteraard ook een compleet stofpakket van komt incl. nederlandstalig patroon. Heerlijk om met deze stofjes bezig te zijn. Willy gaf het vanmiddag aan mij. (Bezigheidstherapie) denk ik.
******
Verder hebben wij nog een heel schattig kerstpanel binnen gekregen, het bestaat uit een heleboel verschillende schatige plaatjes. Het panel is 0.60 x 1.10 en kost € 11.00 excl. verzenden.


Dit panel staat nu in de WEBSHOP

*****

En wat dachten jullie hiervan, dit soort lapjes komen altijd van pas.
voor jezelf of om cadeau te geven.
een lapje van 0.50 x 0.55 cm kost € 4.50 excl verzenden.


Ook dit kunt u vinden in de WEBSHOP

*****

Bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken die een kaartje, mailtje hebben gestuurd of bloemen,
en de ontzettend lieve cadeautjes. Hier knapt een mens zienderogen van op.

Groetjes van mij, Janine

woensdag 13 juni 2012

Jammer maar helaas.....

Goedemorgen allemaal,

Pffffft,  ik ben erachter wat mijn zwakke punt is......(af) wachten.
Wat duurt dat lang zeg, het is nu 2 weken geleden, de muren komen nog
net niet op me af, maar daar is ook alles mee gezegd.

Ik heb jullie een poosje geleden verteld dat ik met 3 vriendinnen zou gaan handquilten
bij Esther Miller in Duitsland. Nou dan zou ik a.s. zondag vertrekken voor 3 of 4 dagen.

Helaas heb ik dit af moeten zeggen, omdat het gewoon weg onverantwoord is als ik het zou doen.
mijn lijf protesteerd enorm, en heb ik mijn vriendinnen afgelopen weekend laten weten dat ik niet mee zal gaan (snik)(snik), ....en dat mijn tijd wel weer komt. Ik moet mijzelf nu de tijd geven om te herstellen. Moeilijk vond ik het wel, want dit wil je niet. Je lijf heeft je in de steek gelaten, en dat is moeilijk te accepteren, maar je zult wel moeten.

Verder heb ik ook nog wel leuk nieuws hoor.
Zondag 1 Juli is er een HALF-WAY CAMELOT DAG georganiseert, iedereen is welkom die bezig is met de Camelot. Laat zien hoever je bent, of wat eventuele struikelblokken zijn, dan kunnen we die misschien samen oplossen.

Ook krijgen de deelnemers die komen op die dag
20% korting op alle stoffen van de rol uit de winkel vanaf 0.25 cm.
Op de Quiltboeken 35% (niet op de borduurboeken).
Voor diegene die Vulling nodig hebben voor de Camelot, ook goed nieuws, u krijgt maar liefst 15% korting op de Hobbs (2,40 BREED).
Ook wordt hier onze NIEUWE blok van de maand gepresenteerd.

Verder is er 7 juli voor de 3e keer een BLOGGERDAG.
Met o.a.:
kleine mini workshopjes.
kortingen op diverse stoffen
5 FQ's halen 3 FQ's betalen.
En natuurlijk de afdeling met de leuke hebbendingetjes is er weer.
Broodjes, en de koffie en thee is inbegrepen.
We maken er gewoon weer een hele gezellige dag van met z'n allen.

Vanmorgen heb ik heel even een kopje thee gedronken in de winkel, was erg blij om daar weer even te zijn, Willy heeft het allemaal onder controle, heeft pijn in haar kaken van het praten, want iedereen wil natuurlijk weten hoe het met mij gaat.

De winkel is nu gewoon open,
en vanaf 1 Juli tot en met 25 augustus hebben wij aangepaste openingstijden,
dan zijn wij namelijk van woensdag t/m zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur open.

Groetjes Janine


donderdag 7 juni 2012

Lieve quilters,


Even een kort berichtje, ik wordt zoooo verwend door allemaal
hele lieve mensen die met me meeleven.
Ik wil even laten weten dat het mij heel goed doet.
Lieve mailtjes, lieve berichtjes, kaarten, bloemen,
en cadeautjes......ik wil bij deze iedereen heel erg bedanken.


Mijn hoofdpijn zwakt af.....heel langzaam!!
maar ik zal naar mijn lijf moeten luisteren, dat is mij nu wel duidelijk geworden.


Zo bizar, wat is een mensenleven toch fragiel.
voor je het weet.....
Lieve mensen geniet van de dag en alles en iedereen die je om je heen hebt.
Dat is mijn wijze les hieruit, het leven is zo kort.


Ik kan niet alles laten zien, maar dit is een kleine greep van wat er
hier allemaal binnenkomt.Willy was net Sinterklaas gisteren.
Ik zal voorlopig niet in de winkel zijn, maar mocht er iets zijn dan kun je me uiteraard gewoon mailen janinealers@gmail.com.

Ook de webshop gaat gewoon door, u kunt blijven bestellen!

Vanaf 1 juli aanstaande gaat onze zomertijd in,
wij zijn dan open van woensdag tot en met zaterdag
van 10:00 tot 14:00 uur.



maandag 4 juni 2012

Stukje bij beetje

Hallo Allemaal,

Allereerst wil ik iedereen bedanken die een lief berichtje voor mij heeft achtergelaten, dat doet een mens goed.
Ik ben sinds twee dagen weer thuis, en heb verschrikkelijk veel hoofdpijn dat komt door het hersenvocht wat ze hebben afgenomen. Het is haast ondraaglijk maar ik zal er door heen moeten.
Ik zal een langzaam herstel hebben omdat mijn lichaam helemaal is uitgeput van pijn en ook emotie, want dit gaat je niet ongemerkt voorbij.
Ik heb ook twee kindjes die zich van alles in hun hoofd halen, dus die heb ik even voor zover het kan gerust gesteld.

Ik wil wel even zeggen dat de winkel gewoon open is voor jullie.
Willy is eerder terug gekomen van vakantie en zal de winkel open houden.

Groetjes van mij, Janine


- Posted using BlogPress from my iPad

vrijdag 1 juni 2012

een vervelend bericht.

lieve allemaal,

even een vervelende mededeling.
wat betreft de borduur bee en de camelot, dit kan morgen helaas niet doorgaan.
ik lig namelijkin het ziekenhuis, de winkel is dus gesloten en volgende week woensdag
zal willy weer in de winkel zijn.

ik ben zelf even niet instaat om in de winkel te zijn.
ik heb namelijk een kleine hersen infarctgehad en heb dus tijd nodig om te herstellen.
bij deze hoop ik op jullie begrip.

dit berichtje heeft mijn lieve dochter voor mij getypt.

janine

Quilt A-Long "Birds around the World"

Ik ga jullie wat vertellen over mijn nieuwe project “Birds around the world” Weet je nog, een paar jaar geleden; de hype om quilts te mak...