woensdag 28 december 2011

Recycle.....

Het was een drukke dag gisteren, ik heb s'ochtends een quilt gequilt op mijn Longarmmachine, mijn schoonouders uit gezwaaid, en s'middags naar Ikea geweest om de nieuwe meubels te kopen voor in Levi zijn nieuwe kamer.

Eenmaal thuis, zijn Yoni en ik samen achter de naaimachine gekropen, om een knuffel te maken van oude kleding, die ik heb bewaard in een tas.
Ik heb namelijk een heel schattig boekje, waar die knuffels allemaal in staan.



Wij zijn aan de slag gegaan, en hadden aan het einde van de avond een knuffel, het was heel erg leuk om te maken, en zo doe je nog eens wat met je oude kleding........recyclen!!!!



Hij is direct in gebruik genomen door Yoni, en de knuffel heeft ook de aam Pip gekregen.....

Groetjes Janine

maandag 26 december 2011

2e kerstdag......

Goedemorgen allemaal,

Voor je het weet is Kerstmis weer voorbij, kerstavond ben ik met mijn gezin gezellig bij mijn zusje geweest, mijn ouders waren er ook.
Wij hebben met zijn allen een kerst film gekeken, daarna wat cadeautjes uitgepakt, en toen alle lekkere hapjes klaar gezet, het was erg lekker allemaal....en ja, toen het toetje....die heb ik samen met mijn neefje Yari klaargemaakt, en smaakte ook erg goed...calorieën, daar hebben wij het niet over.



En na al dit lekkers hebben we gezamenlijk all you need is love gekeken!

1e kerstdag zijn hebben wij s'ochtends met zijn viertjes cadeautjes uitgepakt. Lekker ontbeten.....En dit hebben de kids ook gekregen.... Erg charmant, maar Yoni heeft het zelf uitgekozen voor haar broer en haarzelf.


Spelletjes gedaan want wij hadden een leuk spel onder de boom liggen namelijk 4x4 op een rij. En rond de klok van 16:00 zijn wij richting mijn schoonouders gegaan, en werden daar ontvangen met een heerlijke prosecco met vers gemalen framboos, mmmmmmm erg lekker. En zijn rond een uurtje of 18:00 aan tafel te gaan, een heerlijk stoofpotje met edelhert rode kool met appeltjes en aardappelpuree in de oven en een lekker voorafje en als nagerecht een proeverij van verschillende toetjes.......
Complimenten voor de chef!

En vandaag hebben wij echt een heerlijke rustige dag gehad,
Ik heb zelfs nog even heerlijk kunnen patchen......



Wij hadden geen afspraken, dus lekker met zijn viertjes thuis, film kijken, spelletjes doen. Ook even een tukkie op de bank, dat moet kunnen.....toch!


Wij hebben de film Snowbuddies en Santa Buddies gekeken, en zijn ons daarna gaan klaarmaken voor ons favoriete restaurant, wij gaan namelijk kerstsushi eten bij SUMO in Rotterdam.



Nagels in de lak, mooie kleren aan en op naar Rotterdam.

Iedereen een hele fijne avond toegewenst!!!!
Geniet ervan!

Groetjes Janine

vrijdag 23 december 2011

Het zit er op...


Vandaag was het zover, onze laatste werkdag voor dit jaar was aangebroken. Er zijn nog een aantal mensen langs geweest om kerst inkopen te doen. Ik ben intussen een kei in het inpakken van kerstcadeautjes geworden.....ook heb ik vandaag samen met Willy de Samplertop helemaal in elkaar gezet, en ik ben zo blij met het resultaat. Jullie kunnen hem bewonderen tijdens onze open dagen op 6 en 7 januari 2012. Dit wordt een club maar ook een postBOM.

En om 17:00 uur was het dan zover, wij hebben vakantie....heerlijk!
De deur is dicht en gaat pas 6 januari weer open voor jullie. Ik zal tussendoor nog wel het nodige aan voorbereidingen moeten doen, zoals het programma boekje maken, de Sampler quilten, de lesruimte klaar maken voor de open dagen.....en de winkel weer ontdoen van haar kerstsfeertje.

Maar dat komt allemaal goed in de komende twee weken. Eerst maar eens genieten van het vrij zijn....de kerstinkopen zijn allemaal gedaan, dus wij gaan een paar heerlijke dagen tegemoet, met familie en vrienden!



En verder.....verder wil ik iedereen hele fijne feestdagen toewensen en een fantastisch en vooral kleurrijk 2012 en dat al jullie wensen maar uit mogen komen, ik ga ervoor......

Groetjes van mij, Janine



- Posted using BlogPress from my iPad

woensdag 21 december 2011

Even een update van afgelopen week...

En wat voor een week, ik ben kapot, toto los, helemaal op......
Zo'n laatste week voor de wintersluiting, wat heb je dan nog een hoop te doen zeg! Ik moest nog een quilt afmaken voor een klant, welliswaar een hele leuke quilt, maar groot....ik mocht hem quilten op de Longarmmachine.




Ik werd zo ontzettend vrolijk van deze quilt, alleen maar huisjes in hele felle kleurtjes, zoet maar lief....

Brengt mij op het volgende puntje, jullie weten het allemaal wel DE huisjes van Jeanneke, inmiddels doen er al honderden mensen aan mee, dat is waanzinnig leuk voor Haar.

Ik heb afgelopen week heel wat mail contact gehad met Jeanneke, en ik kan jullie melden dat Jeanneke tijdens onze Bloggerdag op 14 januari aanwezig zal zijn met al haar patroontjes en quiltjes, waaronder natuurlijk ook de huisjesquilt, ze zal haar eigen mini tentoonstelling hebben in onze lesruimte.....is dat niet gaaf!.

Ook zal ik dan bijpassende pakketjes gaan verkopen namelijk 50 verschillende lapjes van 5 x 5 " voor € 10,00 excl verzenden.
Wij hebben natuurlijk weer verschillende kleine miniworkshopjes, dit wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Ook ben ik heel druk bezig met alle teksten die ik binnen heb gekregen voor het nieuwe lesprogramma wat bekend is op 6 januari.

En straks ga ik mijn dochter lekker optutten voor het kerstdiner wat ze op school heeft




Dus moeders heeft nog genoeg te doen. Levi zei gelukkig, mama ik kan alles zelf wel hoor.

En dan het laatste leuke en voor ons verrassende nieuws, vanmorgen kwamen de dames van onze Quiltclub voor de laatste keer dit jaar bij elkaar. En hadden voor ons een geweldige lunch voorbereid, heerlijk.




Dit was het even voor nu.

Groetjes van mij, Janine

donderdag 15 december 2011

Het einde is in zicht....

Nog maar 2 weken en dan is het jaar weer afgelopen, het was me nogal een jaar, de verhuizing naar ons nieuwe pand was voor ons toch wel een hoogte punt, en nu......nu zitten we er al weer 8 maanden! En we zijn er nog iedere dag blij mee. De lesruimte heeft al heel wat cursisten gehad, en wij hopen ook weer op een heel goed voorseizoen, wat cursussen en workshops betreft. 6 en 7 januari aanstaande hebben wij weer open dagen en zijn alle nieuwe cursussen en workshops weer bekend.

We hebben weer heel wat te bieden van heel traditioneel tot hypermodern, voor ieder wat wils.

Ook hebben wij de afgelopen tijd een heleboel mooie nieuwe stofjes binnen gekregen, en er zijn weer mooie en nieuwe ideeën geboren.

Zelf ben ik bezig met een groot project mijn eigen BOM, die niemand heeft want ik ontwerp hem helemaal zelf, maar dat in het nieuwe jaar...

Wij blijven vooruit kijken, ook in de tijd van Crisis.



U bent van hartelijk welkom tijdens onze open dagen op 6 en 7 januari 2012
En geniet van ons leuke cursusaanbod. U kunt ook het programma op komen halen in de winkel vanaf 6 januari of na 7 januari kunt u kijken op onze website.

Groetjes Janine

Het was net een kookwedstrijd....maar gezellig!


Goedemorgen Allemaal,
ik heb goed geslapen, ik was zo ontzettend moe.... Mijn Schoonouders waren er gisteren en het was heel erg gezellig, Willy en ik hebben zo vreselijk gelachen, dat we pijn in ons buik hadden en pijn in onze kaken!
Nou ja beter lachen als huilen....toch!
Wij hadden wat lekker op tafel gezet en toen kwam ik deze spreuk tegen...



Klopt als een bus!.....Het houd je dan wel tegen hoor,
om er iets van pakken!

Maar we zijn ook nog productief geweest hoor de blokken van onze antieke uitstralend sampler zijn op 1 na allemaal klaar.
En dan nog op een leuke manier aan elkaar zetten, maar hoe.....daar zijn we nog niet uit.

Dit zijn ook blokken die verwerkt worden in de Sampler, deze zijn gemaakt door mij vriendinnen....thanks !

De Dresden plate


En dit is the Lady of the Lake...


Het wordt een flinke quilt, maar zeker de moeite waard.

Ja en dan het volgende....Gisteren was onze Art-Quilt club er weer, en èèn van de dames ging vandaag een workshop geven in het verven van diverse soorten stoffen op verschillende manieren, ik heb nog nooit zoveel gegiebel uit ons lokaal horen komen.....er gebeurde de vreemdste dingen...














Maar volgens mij hebben ze allemaal een hele hoop geleerd!
En daar gaat het om. Het zag er zo leuk uit, want je zag allemaal volwassen mensen heerlijk kliederen met verf en lapjes, de tafels afgeplakt, schortjes aan, mouwtjes omhoog......hahahaha zeg ik ook altijd tegen mijn kinderen als ze gaan verven!
Maar het resultaat van de lappen mocht er zijn, erg mooie kleurcombinatie's

Verder wens ik iedereen een hele fijne dag toe.
Groetjes van mij, Janine

dinsdag 13 december 2011

De Winter Quiltmania is weer binnen....

Hij is er weer de speciale Winter editie van de Quiltmania, 
een leuk kerstcadeautje voor onder de boom. 
De Quiltmania kost € 12,50 excl verzenden.



Er staan weer een paar hele leuke projecten in voor het nieuwe jaar, 
maar ook een paar kleine werkjes misschien nog voor dit jaar.

Mocht je een Quiltmania willen bestellen of op laten sturen, 
mail dan even naar janinealers@gmail.com of bel naar de winkel 0181-474326.

Groetjes van mij, Janine

maandag 12 december 2011

Het echte kerstgevoel...

Wie heeft dat nu niet, de kerstboom staat, kaarsjes aan, het huis versiert, openhaard aan, kopje thee erbij, en een lekker warm huispak aan....heerlijk!!



En toen vroeg ik mezelf af, waar draait het nu allemaal om tijdens de kerst?
Wat is voor mij belangrijk....?

En ik kwam tot de conclusie dat dat helemaal niet zoveel was...
Ik heb namelijk alles, en daar kunnen geen cadeautjes tegen op!
Mijn gezin, gezond en wel.....Dat is wat ik heb!

Mensen zijn altijd druk doende met eten en cadeaus, rennen van hot naar her, en weten soms niet eens waarvoor ze nou zo aan het rennen zijn.



Normaal gesproken gaan wij met Kerstmis en oud en nieuw met de caravan weg, en wij hebben dit jaar gekozen om dat eens niet te doen, gewoon lekker thuis, spelletjes doen, knutselen, en eens een stevige wandeling maken op het strand, lijkt me heerlijk...geen stress!

Aankomende zondag hebben wij weer familie en vrienden dag bij mijn schoonouders, dat is een hele leuke traditie geworden. Eens per jaar komen we allemaal bij elkaar en vieren samen alvast Kerstmis, vorig jaar hadden we een dik pak sneeuw, dat zit er dit jaar niet in, maar gezellig zal het zeker worden.

deze dag bestaat uit:

De kerstboom omringt door Familie en vrienden
Gezelligheid en warmte
Lekker eten en drinken
De vertelengel komt altijd even langs....
Dat is voor mij het ultieme kerstgevoel, iedereen om je heen die je lief is...



Ik ga lekker genieten van de komende kerstdagen, en ik hoop dat jullie dat ook doen.

Groetjes van mij, Janine

Christmas Honeybee....


Een simpele kerstquilt maar toch heel leuk om te maken, dat is wat wij dachten, mensen willen vaak toch nog even snel iets maken voor Kerstmis.
Deze quilt bestaat uit 9 Honeybee blokken. 9 groene stofjes en 9 crème stofjes en stukje rood. Wij vonden het allebij een leuke top geworden.
Willy heeft hem gemaakt in ongeveer 2 dagen, en nu mag ik hem quilten....wat een teamwork.



Wij hebben er een stofpakketje van gemaakt.
Compleet incl Ned.talig patroon € 45,00 excl verzenden.




De top is ongeveer 1 x 1 meter.

Mocht u deze top ook willen maken, mail dan even naar Janinealers@gmail.com of bel naar de winkel 0181-474326

Ook wil ik jullie nog even laten weten dat 23 december om 13:00 de winkel toe is aan een wintersluiting, wij zullen vrijdag 6 januari weer opengaan en dan bent u van harte welkom op onze open dagen (ook de 7e ).

Ik kruip zo lekker achter mijn naaimachine om 2 blokken in elkaar te naaien voor onze antieke sampler, we zitten dan al op de 17 blokken, nog drie te gaan.

Groetjes Janine

zondag 11 december 2011

Het is zondagmorgen.....

Goedemorgen allemaal,


Wat een heerlijke ochtend, kindjes zijn aan het vrij zwemmen in het zwembad, manlief zet het ontbijt klaar en ben op zoek naar nieuwe ideetjes voor het komende jaar....een inspiratieopdoemomentje.....!



Vanmiddag gaan we weer de strijd aan met de lichtjes van de kerstboom, bij mij dus altijd een drama, maar ik ga er weer voor....we gaan vanmiddag even naar het tuincentrum om te kijken of ze nog leuke kerstdecoratie hebben, en dan gaan we de boel versieren...

Nou iedereen een fijne zondag!
groetjes Janine

vrijdag 9 december 2011

Het was erg gezellig...


Het was heel erg gezellig tijdens de lichtjesavond in Brielle, een prachtige kerstboom, vanuit Tsjechië. De sfeer was goed, het was droog...
Warme chocolade melk en Glüwein wat wil je nog meer? Zo zag het eruit zonder lichtjes



En hier ging de Burgermeester af tellen om de lichtjes te ontsteken zoals ze dat noemen.



Er was ook een 50 koppig kerstkoor, we kregne allemaal een boekje met kerstliedjes erin en mochten dus met z'n allen meezingen.....!!!!



Nou dat heb ik zelf even overgeslagen, en een lekkere warme chocomelk genomen. Er was heel veel sfeer, gewoon gezellig samen zijn.



En na dit alles zijn Joost, ik en de kinderen nog even lekker naar de Griek gegaan in Brielle, daarna regende het dus wel, en waren we dus kletsnat weer thuis, maar dat mag de pret niet drukken, het was een super avond!

Groetjes janine

Lichtjesavond in Brielle....!

Vanavond ga ik gezellig met mijn man en kinderen, 
en opa en oma naar de lichtjesavond in Brielle
daar staat een 16 meter hoge kerstboom uit onze tweelingstad in Tsjechië. 
en vanavond rond 19:15 zullen daar de lichtjes weer aangaan. 
Wij hebben er traditie van gemaakt om ieder jaar hiernaar toe te gaan. 
Het is dan heel gezellig, er worden lekkere koekjes uitgedeeld, en warme chocolademelk geschonken...... je ziet allemaal bekenden...kortom een klein feestje.


verder wens ik iedereen alvast een heel fijn weekend toe!!

Groetjes van mij, Janine

donderdag 8 december 2011

Agenda.....

Goedemorgen allemaal,

Even een puntje van interesse!!
Schrijf allemaal met mij mee.......

17 december 2011: Camelot Come Along, voor alle deelnemers van de Camelot, of mensen die de quilt wel gezien hebben maar twijfelen, kom gezellig langs en maak gebruik van de leuke kortingen deze dag, en wij hebben voor alle deelnemers die langs komen, ook een kleinigheidje (kerstcadeautje). Ook serveren wij deze dag Glüwein en hebben wij van allerlei lekkernijtjes.....tot dan!

6 en 7 januari 2012: Open Dagen bij Atelier Quiltgebeuren, hier worden al onze nieuwe cursussen en workshops gepresenteerd.

14 januari 2012: 2e BLOGGERDAG, iedereen die mijn blog leest of zelf ook een blog heeft is van harte welkom op deze dag, ook mensen die geen blog hebben....hoor!

Wij hebben deze dag, leuke kortingen, mini workshops, en vooral heel veel gezelligheid....en het leuke van deze dag is dat een heleboel mensen op elkaars blog reageren, maar niet weten wie de persoon achter het blog is.
Het is dus heel leuk om tijdens deze dag een hoop Bloggers te ontmoeten.

De eerste Bloggerdag was een groot succes, dus kom gezellig langs en we houden deze dag in stand!!!!

Groetjes Janine



dinsdag 6 december 2011

Ik heb er een vriendje bij!!!

Goedemorgen allemaal,

Zo Sinterklaas achter de rug, we hebben een hele gezellige pakjesavond met z'n viertjes gehad, openhaardje aan, kaasfonduetje erbij, en rond 20;00 was het dan zover....de pakjes!!!

Wij hadden ervoor gekozen om iets te kopen waar we alle vier iets aan hadden, en dat was echt een schot in de roos, want Joost en ik hadden besloten om het U-Draw gametablet voor de Wii te kopen en het spel pictionairy, wat hebben wij gelachen zeg.... dan is tekenen ineens toch best moeilijk.... dit moet bijvoorbeeld een circuit voor stellen!!!! maar goed Levi en Ik hadden gewonnen, en daar ging het om......toch! Daarna zijn de kindjes lekker naar bed gegaan, en zijn Joost en ik samen op de bank gekropen, heerlijk!


Op dit moment ben ik druk bezig achter mijn longarmmachine, maar wil jullie graag nog even wat laten zien. afgelopen vrijdagochtend, heb ik deze koele jongen gemaakt; Mister Snow!!
Ik heb heerlijk in de koffiehoek gezeten met een naaldje en een draadje, en zorgde ervoor dat deze jongenman tot leven kwam. Het heeft niet veel om het lijf maar is wel heel leuk om te doen.


Verder, ga ik vandaag aan de slag om alle pakketjes voor de Camelot op tijd de deur uit te krijgen vandaag.
maar dat gaat wel lukken hoor! En nu weer lekker achter mijn machine.....

Iedereen een fijne dag toegewenst.
Groetjes van mij, Janine

maandag 5 december 2011

Camelot blok 3


Goedemorgen allemaal,

Kindjes zijn naar school, om gezellig sinterklaasfeest te vieren.
En ik zit op de bank, met een quiltje op schoot, die ik aan het (hand)quilten ben.....nog even en ik ga trots worden op mezelf, want normaal doe ik natuurlijk alles met de machine....maar niet getreurd ik ga 17 en 18 juni 2012, met 2 vriendinnen naar Esther Miller in Duitsland om daar goed te leren handquilten....het gaat dus echt wel wat worden met mij.



Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Camelot...blok 3!
Zelf was ik er niet, dus nam mijn vriendin Heidi het waar, en wat ik gehoord heb was het weer lekker druk en hadden wij weer blije dames in de lesruimte, blok 3 zit al weer iets meer techniek in, puntjes, puntjes en nog eens puntjes, toen ik dit blok zelf maakte, kwam ik erachter dat ik een fout had gemaakt.....ja echt! Ik was zo pissig op mezelf, want het was voor mijn doen een stomme fout, wat had ik nu gedaan?
Ik had de malletjes omgetekend en aan de buitenkant van het getekende lijntje geknipt.....nou dan kom je niet uit hoor! Dus het midden blok moest even een keer opnieuw!!! Tip van Jip knip je malletje dus uit aan de binnen kant van het getekende lijntje!



De pakketjes gaan dinsdag de deur uit, dus jullie zien ze binnenkort op de deur mat liggen. En mochten er vragen zijn, jullie weten het...gewoon mailen!

Houd er rekening mee dat aanstaande 17 december Camelot Come Along is en alle deelnemers van de Camelot van harte welkom zijn... Tevens vieren wij dan gewoon dat het bijna Kerstmis is met wat lekkers en
Glüwein erbij!
En natuurlijk de leuke kortingen die wij die dag in de winkel hebben.

Ook heb ik nog 2 agenda puntjes voor jullie in de agenda voor volgend jaar
6 en 7 januari hebben wij weer open dagen, alle cursussen en workshops zijn dan weer bekend, de volgende lesgevende zijn dan ook aanwezig bij ons:
Karen Lipton
Margariet van den Brink
Lia van Leeuwen
Wil Fritsma
Heidi Jie
Willy Alers
Dus als er vragen zijn kunnen zij ze vast beantwoorden.

En het volgende puntje is 14 januari 2012, 2e BLOGGERDAG in Brielle
Bij Atelier Quiltgebeuren.

Ook hier komen er een paar bijzondere mensen....
Bv Jovita, van "GOT DOTS QUILT"


En er is ook een mevrouw, die heel veel kan vertellen over Antieke Quilts!
Dat is voor vele ook een interessant onderwerp, heb je zelf een antieke quilt waar je vragen over hebt, of antieke blokken waar je iets mee wilt doen maar niet weet hoe, kom dan gezellig langs en vraag maar raak.



Inmiddels is mijn thee helemaal koud geworden, dus ga ik snel een nieuw kopje thee maken....iedereen een fijne dag!

Groetjes van mij, Janine

zondag 4 december 2011

Het was erg gezellig....


Hallo allemaal,

Uitgeblust maar voldaan zit ik op de bank. Gisteren morgen zijn Joost en ik vroeg vertrokken om de kids af te geven bij mijn zusje. Daarna zijn Joost en ik richting België gegaan. Eenmaal aangekomen in België zijn wij naar het restaurant van Oom Jaap gegaan, dit is de oom van Sander de man van happyquiltingdiana (mijn vriendinnetje dus) volgen jullie me nog....???

We kwamen vrijwel tegelijk aan en zijn heerlijk aan de lunch gegaan in restaurant Ontspanning Den Eik. Na het eten werden Diana en ik al snel onrustig....want we gingen naar Atelier Salgarollo in Westerlo, het was heel erg gezellig, en de mannen vonden het ook gezellig, maar ja ze werden dan ook wel ontzettend verwend, koffie met gebak....kristel weet ze wel in te pakken. Het gebak was nog ter ere van het 15 jarig bestaan van Bobbin.
Els Feteris was er namelijk ook met haar gezellige kraampje.

Diana en ik hebben ons natuurlijk niet ingehouden, want lapjes....daar heb ik nou eenmaal een zwak voor....!

Na al deze leuke dingen zijn wij richting ons hotel gegaan, en ook dat was geweldig, een oud gerenoveerd kasteeltje. De spulletjes in de kamers gebracht en daarna richting de Bierkroeg meer dan 150 soorten bier. Dus de mannen waren ook helemaal gelukkig, en voldaan!
Ja en toen weer naar oom Jaap, want daar gingen wij dus weer onder het genot van een hapje en een drankje wachten op de Fakkeltocht....!
Ik wist niet wat ik me er bij voor moest stellen, maar het was supergezellig!
Wij zijn naar een hele oude abdij gelopen die daar vlak ik de buurt lag en werden daar voorzien van Erwtensoep en gezellige kerstmuziek.
Eenmaal terug gekomen bij het restaurant, mochten wij aanschuiven bij het buffet......ja jullie zullen wel denken, wat een vreterijen....maar dat dacht ik zelf ook, het was goed voor de caloriën.



En geloof me, maar daarna waren we alle vier gesloopt en zijn lekker naar bed gegaan.

Maar we kunnen terugkijken op een geslaagd weekendje.

Groetjes Janine

Ps: helaas was ik mijn fototoestel vergeten, dus voor de foto's moeten jullie even bij happyquilingdiana.blogspot.com kijken.

- Posted using BlogPress from my iPad

vrijdag 2 december 2011

Surprise.........! Pfffffffft


Nu heb ik nog niet zo lang geleden tegen jullie gezegd dat je als vader of moeder ook wel eens een rustpuntje voor je zelf mag nemen.......

Ik moet zeggen dat is me gisteren toch weer niet gelukt!
Want er moest natuurlijk nog een Surprise gemaakt worden, en mama jij kan dat zooooooo goed! Wil je me helpen?.........tuurlijk schatje wil ik je helpen. Na ongeveer een klein kwartiertje lag mevrouw voor apegapen op de bank en zij dat ze liever toch maar naar bed ging,......dus wie zat er toen alleen aan de grote tafel....rararara, IKKE.

Maar goed, de kinderen moeten in deze tijd ook al zoveel, nu heeft Yoni ook nog even een spreekbeurt voor het einde van het jaar.....pffffff!

First things first, haar surprise is klaar en dit hebben we (ik) gemaakt.






Een iPad, lekker van deze tijd en niet te moeilijk.
Yoni werd vanmorgen wakker, en ze vond het geweldig geworden en ik kreeg een hele dikke knuffel van haar, nou dat is toch ook alles waard.

Groetjes van mij, Janine

donderdag 1 december 2011

Creativiteit zit echt nog wel in kinderen

Goedemorgen allemaal,

Poehee, dat was laat gisteravond, ik heb een verrassingsavond voor Willy georganiseerd. Ze wist lekker van niets....en daar kan ze slecht tegen.
Ik heb alleen tegen haar gezegd dat ze woensdagavond vrij moest houden, en zij nam klakkeloos aan dat wij naar de bioscoop zouden gaan, naar de film Nova Zembla.......dus heb ik haar in die waan gelaten.

Maar wat ik wel geregeld had, was ......een gezellig etentje met een aantal gezellige meiden. We waren met ze zevenen, ik had tegen de dames gezegd waar ze heen moesten gaan en hoe laat. En wij zouden dan iets later aankomen, want normaal heeft die pikneus altijd alles door....maar wat nu zo grappig was, ik kwam al die meiden lopend tegen, en moest dus allemaal smoesjes verzinnen zodat Willy ze niet zag....en dat is best lastig.
Eenmaal geparkeerd in de garage zijn wij even een drankje gaan drinken bij Café Floor, en daarna richting Sumo het Sushirestaurant gegaan.
Waar wij dus alle dames tegenkwamen....het was een hele verrassing voor haar, en ik geloof.....dat ze het heel erg leuk heeft gehad.

Het was een hele gezellige avond.

Ja en nu mijn avontuur met de groepen 5 en 6.
In èèn woord SUPERGEZELLIG! Wat een creative meiden zeg en een hele leuke groep. Ze zijn allemaal vrijwel direct aan de slag gegaan toen ze binnen kwamen, want ze moesten toch wel een hoop doen.
Ze zijn allemaal aan de gang gegaan met het maken van hun eigen fotolijstje, van stof uiteraard. En ze hebben geleerd om van vilt een leuke bloem te maken en te versieren...

De meiden vonden het erg gezellig, en leuk want ze mochten met hun vingers in de lijm!!!!!!!!! En ze mochten al hun troep lekker op de grond gooien, als ze het aan het einde van de middag maar weer op ruimden.

Ik heb een aantal keer gehoord, zo cool man, van mama mag dat niet!
Hahaha...(lol).

Aan het einde van de middag zijn de meiden met zijn allen op de foto geweest, en hebben nog even een leuke kerstkaart gemaakt om de tijd vol te maken.



Toen ze allemaal klaar waren, is er gezamenlijk opgeruimd, de èèn de scharen de ander de pennen de volgende vegen, dat wilde 7 kinderen, dus de vloer is nog nooit zo schoon geweest.....!

Woensdagmiddag 25 januari 2012 komen de groepen 7 en 8.
En de komende vier datums daar op zijn ook al gevuld, wat wil je nog meer met zulke enthousiaste kinderen.
Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, want het is altijd leuk om te zien als iemand het naar haar zin heeft. En als je dan daarna nog gebeld wordt door een aantal moeders die even wilde zeggen dat haar dochter het ontzettend gezellig hebben gehad, nou dan kun je spreken van een geslaagde dag.

Groetjes van mij, Janine

Quilt A-Long "Birds around the World"

Ik ga jullie wat vertellen over mijn nieuwe project “Birds around the world” Weet je nog, een paar jaar geleden; de hype om quilts te mak...